Pro League komt met mooi gebaar: 'Een sterke bank cruciaal'

Pro League komt met mooi gebaar: 'Een sterke bank cruciaal'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 16:45zo 05-04-2020 om 16:45

De raad van bestuur van de Pro League besliste op 2 april om de voedselbanken te steunen met een gift van 100.000 euro. Daarnaast zal de Pro League een campagne opzetten om clubs en voetbalsupporters te motiveren ook een bijdrage te doen.

Tijdens deze coronacrisis neemt het aantal mensen dat beroep doet op een voedselbank sterk toe. CEO Pierre François vindt het mooie gebaar dan ook niet meer dan normaal. "Iedere voetbalsupporter weet dat een ploeg meer is dan de basiself op zondag. Om de moeilijke momenten tijdens het seizoen door te komen, is een sterke bank cruciaal. Zo is het nu ook voor de samenleving. In deze moeilijke periode is het belangrijk dat er een sterke voedselbank is", vertelde François

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een netwerk van negen regionale voedselbanken die hulp verschaffen aan wie daar nood aan heeft. Vorig jaar werd circa 17.936 ton voedsel ingezameld, en dat werd verdeeld onder 168.476 behoeftigen. Met de gift van 100.000 euro kunnen 50.000 maaltijden worden voorzien. Verder zal de Pro League een campagne opzetten om clubs en voetbalsupporters te motiveren ook een bijdrage te doen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws