Maradona scherp over loonsverlaging: Clubs behandelen spelers als slaven

Maradona scherp over loonsverlaging: "Clubs behandelen spelers als slaven"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 16:21zo 05-04-2020 om 16:21

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 16:23zo 05-04-2020 om 16:23

Dat Diego Maradona niet achteruit deinst voor een straffe uitspraak, wisten we al. Nu neemt de Argentijn het op voor de spelers wiens salaris wordt ingetrokken als gevolg van de coronacrisis.

Maradona is aan de slag bij het Argentijnse Gimnasia La Plata. Zelf heeft hij al aangegeven open te staan voor een salarisvermindering. Maar niet iedereen die werkzaam is in de voetbalwereld kan die beslissing financieel aan volgens de Argentijn, zoals te lezen valt in Het Laatste Nieuws.

"We weten allemaal dat er spelers bij zijn die het financieel goed hebben en die niet noodzakelijk uitbetaald hoeven te worden. Maar er zijn ook spelers bij die dat geld wel broodnodig hebben en de financiële bijstand van hun club kunnen gebruiken", sprak Maradona. Volgens 'Pluisje' profiteren clubs van de situatie door hun spelers niet meer uit te betalen. "Ze behandelen hun spelers al jarenlang als slaven en moeten er voor zorgen dat ze kunnen eten", aldus de Argentijn.

Zelf zit de 59-jarige Maradona al even in quarantaine. Zijn gezondheid is niet meer wat het geweest is en onder de leuze "voorkomen is beter dan genezen" besloot hij zich ook af te sluiten van fysiek contact.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws