Verheyen toont begrip voor UEFA: Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen

Verheyen toont begrip voor UEFA: "Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 15:28zo 05-04-2020 om 15:28

Voor wie het deze week gemist heeft: de raad van bestuur van de Pro League wil de Belgische competitie stopzetten. Dat stuitte meteen op verzet bij de UEFA, maar volgens Gert Verheyen is dat een logische beslissing. De analist heeft echter ook begrip voor het standpunt van de Europese voetbalbond. 

"Waar je nu helemaal niet meer aan denkt, is voetbal", vertelde Verheyen volgens Sporza. "Iedereen is met veel zaken bezig, maar dat heeft te maken met het coronavirus, met voorzichtig zijn en met thuis blijven. Voetbal is zo ver weg. Dat je denkt dat je over een paar weken weer zou kunnen voetballen, dat kan ik niet geloven."

De UEFA heeft echter een andere mening. Verheyen toont begrip voor hun standpunt. "Daar heb je een tegenstelling tussen volksgezondheid en economische belangen. Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen, want dat laatste element speelt zo'n grote rol binnen de UEFA en er is de druk van de grootste competities."

"Maar dat kan nooit opwegen tegen de volksgezondheid. Het is logisch dat er over gediscussieerd wordt, maar - en dat is mijn mening - er primeert maar één iets: de gezondheid. Al de rest kan wachten. Kost het geld of is het zuur, dan is het maar even zo", besloot Verheyen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws