Fysioloog pleit voor Premier League-opstand: Ik heb een paar spelers gesproken

Fysioloog pleit voor Premier League-opstand: "Ik heb een paar spelers gesproken"

05-04-2020 13:38
22

De Premier League moet worden gecanceld om de spelers te beschermen. Dat stelt Raymond Verheijen, inspanningsfysioloog, in een interview met The Mirror. De Nederlander pleit voor een opstand als de competitiebazen niet willen luisteren.

In Engeland wil men koste wat kost de laatste negen speelronden van het Premier League-seizoen afmaken om de televisiegelden te kunnen innen. Gebeurt dat niet, dan zijn de gevolgens nauwelijks te overzien. De schade kan naar verluidt oplopen tot 1,4 miljard euro. Verheijen volgt de discussie met argusogen.

"Het seizoen moet gecanceld worden om de spelers te beschermen", stelt Verheijen. "Ik heb met een paar spelers gesproken over de situatie. Zij zien het niet zitten om in actie te komen, terwijl het coronavirus nog rondwaart. Niemand wil besmet raken door een ploeggenoot of tegenstander."

Maar er is nog een reden om de Premier League af te kappen, aldus de inspanningsfysioloog. "Spelers kunnen carrièrebedreigende blessures oplopen als ze geen goede voorbereiding draaien. Inmiddels zijn de meesten al drie weken inactief. Het is onverantwoord. Dat is niet mijn mening, maar wetenschappelijk bewezen."

Verheijen hoopt dat grote spelers zullen opstaan. "De meeste spelers hebben niet de invloed om te zeggen: ik speel niet tot het veilig is. Alleen de spelersvakbond en de beste voetballers ter wereld hebben die macht. Het zou een krachtige boodschap zijn als de sterren in de Premier League zouden zeggen: we doen het niet."