Verheyen neemt stelling in: Volgend jaar met achttien clubs in Eerste Klasse A

Verheyen neemt stelling in: "Volgend jaar met achttien clubs in Eerste Klasse A"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 13:12zo 05-04-2020 om 13:12

Dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt in het Belgische voetbal, staat zo goed als zeker vast. Enkel de bekerfinale en het promotieduel tussen K. Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven zijn nog mogelijkheden. Van die laatste partij hangt overigens veel af, want hoe zal de organisatie van het komende seizoen eruit zien? Gert Verheyen geeft zijn visie.

"Je zou kunnen zeggen: als het logisch is dat je de kampioen aanduidt, dan is het ook logisch dat de laatste in de stand degradeert. Maar je hebt ook nog geen kampioen in 1B ...", merkt Verheyen fijntjes op bij Sporza. "Om zoveel mogelijk juridische zaken te vermijden, is het gemakkelijk om volgend jaar met achttien clubs te spelen in eerste klasse. Dus met Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot."

"Dan zullen minder clubs juridische stappen zetten om toch nog hun gelijk te halen", verdedigt Verheyen zijn stelling. "Ik redeneer gewoon: als je Beveren laat zakken, dan moet er toch iemand kampioen zijn in 1B? Maar die terugmatch in de finale wordt misschien of wellicht niet meer gespeeld. Dan wordt het een loterij. En dan zullen er veel meer clubs ontevreden zijn." 

"Met achttien clubs volgend seizoen, dan zullen minder teams ontevreden zijn of zullen er minder teams zich benadeeld voelen dan wanneer je toch nog een competitie met zestien clubs zoals nu probeert te vormen. Wat dan met de Play-Offs? Volgend seizoen dan maar zonder Play-Offs", heeft de analist ook daarop een pasklaar antwoord.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat vind jij de beste optie?

(520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws