Cercle compenseert: ‘We gaan iets terugdoen voor de maatschappij'

Cercle compenseert: ‘We gaan iets terugdoen voor de maatschappij'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 12:45zo 05-04-2020 om 12:45

Afgelopen zaterdag nam Cercle Brugge de drastische beslissing om zijn spelers en medewerkers technisch werkloos te maken. Voorzitter Vincent Goemaere beseft de gevoeligheid van de beslissing, maar weet dat het niet anders kan.

"We hebben geprobeerd het anders op te lossen, maar de economische realiteit heeft ons tot deze beslissing gedwongen", citeert Sporza de voorzitter. "Het is overleven, niet meer dan dat." Goemaere verduidelijkt ook dat dit gevolgen heeft voor de spelers.

"De spelers krijgen niet 70% van hun loon maar gaan net zoals iedereen tot aan het minimumbedrag. Voor sommige jeugdspelers in de kern is dat een moeilijke situatie", aldus de voorzitter. "Het is echter de verstandigste keuze om de continuïteit van deze club te garanderen."

Ongeacht de noodzaak, begrijpen ze in Brugge de sociale gevoeligheid van de maatregel. Cercle wil dan ook iets terugdoen eens het virus weer uit beeld is verdwenen. "Cercle is veel meer dan voetbal. Als we weer op de rails zitten zullen we iets terugdoen voor de maatschappij en bijvoorbeeld een goed doel steunen", besluit Goemaere.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws