Gouden hart: ‘Pro League toont zich solidair met erg altruïstisch gebaar’

Gouden hart: ‘Pro League toont zich solidair met erg altruïstisch gebaar’

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 11:15zo 05-04-2020 om 11:15

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 11:20zo 05-04-2020 om 11:20

De Pro League heeft zich van zijn meest altruïstische kant laten zien. Het bestuursorgaan deed een gulle donatie van maar liefst 100,000 euro. Het geld gaat integraal naar de Belgische federatie van Voedselbanken.

Door de coronacrisis is de druk op de Belgische voedselbanken enorm toegenomen, zo erg zelfs dat de voorraden stillaan opraken. Daardoor moeten de voedselbanken nu zelf extra eetwaar aankopen maar dat zorgt voor een flinke stijging in de uitgaven.

De Pro League heeft daarom beslist een handje toe te steken en doneert 100,000 euro aan de Belgische federatie van Voedselbanken, dat is de overkoepelende organisatie voor voedselbanken in België. Het nieuws werd door de Pro League zelf naar buiten gebracht.

De voedselbanken reageerde alvast erg dankbaar. "In naam van de Belgische Voedselbanken, de 618 aangesloten liefdadigheidsverenigingen en alle mensen die beroep moeten doen op gratis voedselhulp, wens ik de Pro League oprecht te danken voor dit nobel initiatief", aldus Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de overkoepelende organisatie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws