UEFA-baas kritisch op FIFA: En dat bepalen zij? Dat is naar mijn mening raar

UEFA-baas kritisch op FIFA: "En dat bepalen zij? Dat is naar mijn mening raar"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 10:14zo 05-04-2020 om 10:14

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 10:19zo 05-04-2020 om 10:19

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin uit kritiek op de FIFA, dat een noodfonds opzet voor clubs en andere voetbalorganisaties die door de coronacrisis in de financiële problemen komen. Volgens de Sloveen moet de wereldvoetbalbond duidelijk maken hoe ze het geld willen verdelen.

"De FIFA verklaarde dat het noodfonds bedoeld is voor degenen die het dringend nodig hebben. Maar wie gaat dat bepalen? Hier zijn strikte regels voor nodig, we kunnen niet zomaar aan de FIFA overlaten waar het geld naartoe gaat, dat is naar mijn mening een beetje raar", zegt Ceferin, die toch al een moeizame relatie onderhoudt met de mondiale voetbalbond, tegen de ZDF.

The New York Times meldde eerder dat het om enkele honderden miljoenen euro's gaat. De FIFA wilde echter niet op bedragen ingaan.

Ceferin kondigde tegenover de ZDF ook aan dat de regels voor Financial Fair Play op een laag pitje komen te staan. "We moeten flexibel zijn, want veel clubs zitten in een lastige situatie. We zullen die regels dan ook opschorten. Eerst maar eens kijken of we het seizoen kunnen afmaken", besluit de UEFA-preses.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws