'FC Barcelona wil 'operación Oranje': drie Nederlanders in beeld in Camp Nou'

'FC Barcelona wil 'operación Oranje': drie Nederlanders in beeld in Camp Nou'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 09:42zo 05-04-2020 om 09:42

FC Barcelona richt de pijlen nadrukkelijk op de Nederlandse markt. De Catalanen hebben hun oog laten vallen op drie spelers uit de Eredivisie: AZ-aanvallers Calvin Stengs en Myron Boadu en Donyell Malen van PSV staan er goed op in Camp Nou.

Dat meldt althans El Mundo Deportivo zondag. Volgens de sportkrant stuurt Barça sinds vorig seizoen geregeld scouts naar de Eredivisie. Stengs, Boadu en Malen springen dus het meest in het oog. De drie zijn meerdere malen bekeken en maken deel uit van 'operación Oranje'. Ook Ryan Gravenberch en Naci Ünüvar staan op het lijstje, maar die interesse zou minder concreet zijn.

Volgens MD is de interesse van de Spaanse kampioen in Malen niet nieuw. Hij is al sinds vorig jaar in beeld. Hoewel de waarde van de 21-jarige aanvaller op zo'n 28 miljoen euro wordt geschat, kan hij weleens veel duurder blijken te zijn. Zo schreven Britse boulevardmedia vorig jaar al dat Arsenal hem voor zo'n vijftig miljoen euro wilde terughalen. Dat was wel voor de coronacrisis.

Stengs (21 jaar) en Boadu (19) zijn waarschijnlijk goedkoper. Laatstgenoemde staat er bij Barça nog net iets beter op dan zijn AZ-ploeggenoot. Boadu heeft bovendien het voordeel dat hij – net als Malen -  op meerdere posities voorin uit de voeten kan. Barça verwacht dat het zo'n 25 miljoen nodig heeft om zijn tot medio 2023 lopende contract af te kopen.

Stengs was op weg om een 'crack' te worden, een topspeler. Maar zijn ontwikkeling zou volgens MD wat gestagneerd zijn. De linkspoot moet twintig miljoen kosten. Overigens benadrukt de krant wel dat Barça komende zomer in eerste instantie andere prioriteiten heeft, zoals Lautaro Martínez en Neymar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws