Corona-bezuiniging Liverpool valt helemaal verkeerd in Engeland: 'Walgelijk'

Corona-bezuiniging Liverpool valt helemaal verkeerd in Engeland: 'Walgelijk'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 07:43zo 05-04-2020 om 07:43

Liverpool ligt onder vuur in Engeland door het besluit om zo'n tweehonderd werknemers met verlof te sturen. De Premier League-koploper kondigde aan dat de groep honderd procent van het salaris behoudt, maar er zit een flinke adder onder het gras.

De overheid draait namelijk voor tachtig procent van de inkomens op, terwijl de club van manager Jürgen Klopp de resterende twintig procent aanvult. Eerder maakten ook Newcastle United, Tottenham Hotspur, AFC Bournemouth en Newcastle United gebruik van de overheidsregeling, die van kracht is tijdens de coronacrisis.

Ondertussen bereikten de clubs uit de Premier League nog geen akkoord met de spelers om salaris in te leveren. De onderhandelingen daarover lopen nog. Onder meer clubicoon Jamie Carragher spreekt schande van de actie van zijn Liverpool. De oud-verdediger stelt dat The Reds in één klap alle respect en goodwill hebben verloren.

Ook Stan Collymore, die als speler eveneens een verleden heeft op Anfield, kan geen begrip opbrengen voor de actie van zijn voormalig werkgever. 'Ik kan geen enkele Liverpool-fan bedenken die dit niet walgelijk vindt. Het is gewoon fout. Dit verlof is voor het personeel van kleine bedrijven om te voorkomen dat die bedrijven over de kop gaan.'

'Elke Premier League-eigenaar heeft serieus geld en wordt steenrijk van de uit de pan rijzende waardes van de clubs. Waarom vragen jullie je eigenaren niet om in de buidel te tasten', vervolgt de voormalig aanvaller. Eerder deed minister Matt Hancock van volksgezondheid al een oproep aan de Premier League-spelers om salaris in te leveren. De teams hebben aangegeven dat ze om een salarisverlaging van dertig procent zullen vragen.  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws