Mbokani kan Gouden Stier vieren, die meteen een extra gouden tintje krijgt

Mbokani kan Gouden Stier vieren, die meteen een extra gouden tintje krijgt

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 20:17za 04-04-2020 om 20:17

Het voetbalseizoen zit er zo goed als zeker op, waardoor de prijzen uitgedeeld kunnen worden. In teamverband, maar ook op individueel vlak. Zo valt ook Dieumerci Mbokani in de prijzen.

De spits van Antwerp eindigt het seizoen namelijk als topschutter in Eerste Klasse. Hij scoorde maar liefst achttien keer in 28 partijen in onze competitie. Ook David scoorde achttien keer en deed dat in 24 partijen. Daar wordt echter geen rekening mee gehouden in de eindafrekening, waardoor we dus twee topschutters krijgen dit seizoen.

Voor Mbokani wordt dat wel extra speciaal. Niet alleen is het pas zijn eerste keer dat hij topschutter is in ons land, hij is ook meteen de oudste topschutter ooit. De 34-jarige spits volgt daarmee Hamdi Harbaoui op, die vorig jaar nog topschutter werd bij Zulte Waregem.

De jongste
Mbokani is dus de oudste, terwijl de jongste ook een ex-speler van RSC Anderlecht is. Meer bepaald Romelu Lukaku heeft die eretitel achter zijn naam staan. In het jaar 2010 werd hij op 16-jarige leeftijd de jongste topschutter ooit in ons land.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws