Ambassadeurs van KV Oostende vrezen voor hun club en sturen open brief

Ambassadeurs van KV Oostende vrezen voor hun club en sturen open brief

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 20:02za 04-04-2020 om 20:02

Heel wat angst bij de supporters van KV Oostende, die vrezen voor de licentie van hun clubs. Erevoorzitters Eddy Vergeylen, René Menu en Yves Lejaeghere schreven in samenwerking met ambassadeurs Kamagurka, Herr Seele, Martin Heylen, Arne en Harry Van Barneveld een open brief aan alle betrokken partijen. Zij hopen dat er snel een oplossing wordt gevonden.

'Praat met elkaar als volwassen mensen en zorg ervoor dat er ook volgend seizoen nog (prof)voetbal is in de Koningin der Badsteden. Er is maar een kustploeg in eerste klasse en zowel in goede als slechte tijden blijven we achter 'uus wèreldploegsje' staan', klinkt het.

'Onvoorwaardelijk. En we hebben de voorbije jaren ons part gehad wat betreft slechte tijden: voorzitters- en trainerswissels, degradatiegevaar, financiële perikelen,... Niets dat we niet aankonden. Want zo werkt het al eeuwenlang in Oostende: eb en vloed wisselen elkaar af. Maar de storm waar we nu ongewild in beland zijn, zorgt voor stevige averij.'

De toekomst
Zij vrezen voor de toekomst van hun club. 'Alle doemscenario's passeerden al de revue. Omdat we niet vanaf de bank of tribune willen toekijken hoe dat gebeurt, kropen we in onze pen. Omdat de tijd dringt. Het verleden moeten we nu achter ons laten', schrijft men.

Ze hopen dat er snel verzoening komt. 'Wat er ook is gebeurd, welke fouten er ook zijn gemaakt, welke opmerkingen er ook heen en weer vlogen. We dringen erop aan het gezond verstand te laten zegevieren. Praat met elkaar als volwassen mensen en zorg ervoor dat er ook volgend seizoen nog (prof)voetbal is in de Koningin der Badsteden. We kunnen ons niet voorstellen dat er volgend jaar geen KVO meer zou zijn', sluit men de open brief af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws