'Ronaldo hard op weg om derde atleet te worden die grens van 1 miljard bereikt'

'Ronaldo hard op weg om derde atleet te worden die grens van 1 miljard bereikt'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 19:43za 04-04-2020 om 19:43

Cristiano Ronaldo mag dan wel 30% van zijn salaris inleveren bij Juventus, hij is nog steeds hard op weg om de eerste miljardair in de voetballerij te worden. Dat meldt zakenblad Forbes. 

Hoeveel Ronaldo precies verdient is niet duidelijk, maar hij is volgens Forbes de op een na best verdienende voetballer. Naar verluidt staat Lionel Messi op nummer één. France Football wist eerder al te melden dat Ronaldo op jaarbasis 118 miljoen euro verdient. Daar zijn ook zijn sponsorinkomsten en overige deals bij inbegrepen.

Ronaldo levert een flink bedrag in om Juventus te helpen, maar hoeft zich geen zorgen te maken. Volgens Forbes strijkt hij nog steeds 95 miljoen euro per jaar op, waardoor de Portugees nog altijd een van de bestbetaalde sporters ter wereld is. 

Hij is, nog steeds volgens Forbes, hard op weg om de derde atleet te worden die de grens van één miljard dollar bereikt. Golfer Tiger Woods en boxer Floyd Mayweather gingen hem voor. Woods mocht zich in 2009 kronen tot miljardair, Mayweather in 2017. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws