De Witte vreest voor transferzomer: Dat zal gevolgen hebben voor veel clubs

De Witte vreest voor transferzomer: "Dat zal gevolgen hebben voor veel clubs"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 17:12za 04-04-2020 om 17:12

Dat impact van de coronacrisis op het Belgische voetbal zal enorm zijn. Volgens Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent, moeten we geen drukke transferzomer verwachten. Tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws ging hij dieper in op de financiële impact van de coronacrisis.

"Dit zal een weerslag hebben op het lopende jaar en bijna zeker op het komende jaar. Een voetbalbedrijf heeft twee soorten inkomsten: vaste, recurrente inkomsten zoals ticketing, mediarechten, verkoop en verhuur van skyboxen, catering, publiciteit... en de variabele inkomsten: al dan niet Europees voetbal spelen en uitgaande transfers", begon De Witte zijn betoog.

"Wij zijn nog bezig om onze berekeningen te maken, maar we gaan uit van 15% verlies op onze vaste inkomsten. We zullen bijstellen naarmate het inzicht in de crisis groter wordt. Wij hebben onze budgetten onder controle, maar 15% is veel. Onze eerste doelstelling zal zijn om de kern te behouden."

Transferzomer
"Wij gaan ook zonder uitgaande transfers onze stabiliteit behouden", vervolgde de voorzitter van de Buffalo's. Over inkomende transfers bleef hij op de vlakte. "Als dit uitdeint naar de zomer en erna... Dan zal dat gevolgen hebben voor veel clubs, ook voor ons. Maar er zijn weinig economen die exact de uitkomst van deze crisis kunnen voorspellen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws