Technische werkloosheid onder vuur: Daar heb ik het erg moeilijk mee

Technische werkloosheid onder vuur: "Daar heb ik het erg moeilijk mee"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 16:51za 04-04-2020 om 16:51

Twee Belgische profclubs hebben al de technische werkloosheid aangevraagd voor hun spelers. Waasland-Beveren was de eerste club uit 1A, vrijdag kwam daar Cercle Brugge bij. Een ontwikkeling waar Peter Vandenbempt zijn bedenkingen bij heeft. 

"Iedereen weet dat het Belgische voetbal flink gesponsord wordt door de overheid, door de lage bedrijfsvoorheffing en sociale zekerheid. Je kunt daar voor of tegen zijn, dat is een andere discussie", opende Vandenbempt zijn betoog tijdens Extra Time.

"Als je dan bij de eerste de beste tegenslag de lasten opnieuw op de gemeenschap afwentelt, heb ik het daar toch heel erg moeilijk mee. Ik ben eerder voorstander van een systeem zoals een paar clubs dit al deden, waarbij de spelers na onderhandelingen afstand doen van (een deel van) hun loon. Dat lijkt mij een meer faire deal, die maatschappelijk veel makkelijker valt te aanvaarden."

Kanttekening
De analist van Sporza plaatst wel een kanttekening bij het hele verhaal. "Voor het administratieve personeel is dit natuurlijk een ander verhaal en dit gaat ook vooral op voor de voetballers van de grote clubs. Zij verdienen veel geld en zullen daar geen hinder van ondervinden, zelfs niet als ze 3 maanden geen loon ontvangen."

"Anderzijds zijn er in de hoogste voetbalklasse ook heel wat voetballers die voor een zeer bescheiden loon spelen. Jonge mensen, die misschien pas gebouwd hebben en die niet noodzakelijk met een dure auto rondrijden. Voor hen is het misschien iets moeilijker om hun loon af te staan. Maar als grote clubs technische werkloosheid inroepen voor hun spelers vind ik dat geen goed idee", besloot Vandenbempt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws