Deschacht laat zijn hart spreken: “Ik herken Anderlecht niet meer”

Deschacht laat zijn hart spreken: “Ik herken Anderlecht niet meer”

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 14:40za 04-04-2020 om 14:40

Olivier Deschacht heeft RSC Anderlecht nog altijd in zijn hart zitten. De verdediger van Zulte Waregem herkent evenwel paars-wit niet meer. Dat vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Anderlecht sluit – waarschijnlijk – het seizoen af op een achtste plaats, een historisch dieptepunt. "Je kan niet ontkennen dat er veel kwaliteit rondloopt. Kompany kan nog perfect mee in Engeland, je hebt Chadli,... Ze hebben toch een beetje gefaald", stelt Descacht.

Anderlecht staat veel lager dan het zelf hoopte. Toch vindt Deschacht de lage klassering van Anderlecht correct. "Anderlecht hoopte Europees te halen via play-off 2, het is jammer dat ze die kans niet krijgen. Uiteindelijk vind ik wel dat alle ploegen op hun plaats staan."

"Hoe ik kijk naar het huidige Anderlecht? Het is jammer dat het zo loopt. Ik heb er nog steeds veel vrienden en heb geregeld contact met trainers en stafleden. En ook met Pär Zetterberg. Dat de club hem op deze manier aan de kant zette, kan niet. Ik dacht dat Anderlecht zijn lesje geleerd had na mijn afscheid. Maar dan zie je dat ze net hetzelfde doen met Zetterberg. Pijnlijk, vind ik dat. Zijn hart bloedde. Ik herken Anderlecht niet echt meer. Maar het is belangrijk om Kompany te blijven steunen." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws