UEFA gaat najaar volproppen met interlands: 'Tot drie duels per speelmoment'

UEFA gaat najaar volproppen met interlands: 'Tot drie duels per speelmoment'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 13:05za 04-04-2020 om 13:05

Niet alleen voor het clubvoetbal is het coronavirus een ware nachtmerrie, ook het interlandvoetbal lijdt onder de globale quarantaine. Pas vanaf september zal er weer gevoetbald worden op internationaal niveau. De UEFA is koortsachtig op zoek naar een oplossing voor de geannuleerde interlands en lijkt die nu gevonden te hebben.

Normaal stonden er recent oefeninterlands op het programma, maar die werden om begrijpelijke redenen afgelast. Ook de voorziene speelronde in juni zal er niet komen. Daardoor komt de UEFA in de problemen, want naast enkele oefenpotjes zijn er ook nog de levensbelangrijke barrageduels om de laatste EK-tickets te verdelen.

Volgens La Dernière Heure heeft de UEFA nu een voorstel klaar. De Europese voetbalbond wil alle uitgestelde wedstrijden verschuiven naar het najaar van 2020. Dat betekent dat het behoorlijk druk zal worden in die periode, aangezien vanaf september ook de tweede editie van de Nations League van start gaat. Zo zal België het opnemen tegen Denemarken en IJsland.

Landen die zich via de barrages proberen plaatsen voor het EK, zullen dus in oktober en november aantreden. Andere teams (zoals de Rode Duivels) kunnen zich op dat moment klaarstomen via enkele oefenwedstrijden. De UEFA breidt daarvoor de speelmomenten uit: per interlandbreak zullen geen twee, maar drie duels betwist kunnen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws