Proto doet zijn relaas vanuit Rome: ‘Keepertraining is onmogelijk in mijn huis’

Proto doet zijn relaas vanuit Rome: ‘Keepertraining is onmogelijk in mijn huis’

04-04-2020 11:45 Laatste update: 11:49

Voor voetballers die actief zijn in Italië, wegen de coronamaatregelen nog een tikkeltje zwaarder. Silvio Proto, woonachtig te Rome, doet zijn relaas bij La Dernière Heure.

De voormalige doelman van Anderlecht staat er wel op om eerst duidelijk te maken dat erg veel mensen er veel erger aan toe zijn. "Mijn familie en ik zijn bevoorrecht, we wonen in een villa met een grote tuin. Voor sommige van mijn teamgenoten is het bijvoorbeeld ook al wat minder rooskleuring, zij wonen in een appartement en kunnen niet naar buiten", vertelt Proto.

Net zoals elke andere voetballer, moet Proto zijn conditie thuis weten te onderhouden. Als doelman is dat echter een stuk complexer. "Mijn fysieke conditie kan ik trainen, maar specifieke keepertrainingen zijn onmogelijk. Ik heb al een maand geen bal kunnen pakken." Ook het gemis van het samen zijn weegt door op Proto. "Ik moet toegeven dat ik het dagelijkse contact in de kleedkamer mis."

Proto mist echter niet enkel zijn teamgenoten, ook zijn ouders heeft hij al een tijdje niet meer gezien. "Ik geef toe dat het virus mij bang maakt. Ik vermijd dan ook contact met mijn ouders, mijn vader is diabetisch dus ik ben extra voorzichtig. Maar mijn vader en moeder lijden eronder dat ze  hun kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien", aldus de doelman.