Ciman sluit terugkeer naar België uit: Dat zou niet goed zijn

Ciman sluit terugkeer naar België uit: "Dat zou niet goed zijn"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 11:00za 04-04-2020 om 11:00

Laurent Ciman slijt de nadagen van zijn carrière in de MLS bij het Canadese Toronto FC. De 34-jarige verdediger denkt nog niet aan stoppen, een terugkeer naar België komt er echter niet meer.

Het contract van Ciman loopt eind dit jaar af, onze landgenoot moet zich stilaan beginnen te beraden over zijn toekomst als speler. "Ik zal de juiste keuze moeten maken met betrekking tot het voetbal en mijn gezin", vertelt Ciman aan La Dernière Heure.

Een terugkeer naar België ziet Ciman alvast niet als de juiste keuze, mede door de betere gezondheidszorg die zijn autistische dochter in Canada krijgt. "Mijn toekomst ligt aan deze kant van de Atlantische oceaan, terugkeren zou mijn dochter geen enkele gunst bewijzen. Na alle opofferingen om hier te geraken, zou dat niet goed zijn. Na mijn carrière blijf ik hier wonen", aldus de voormalige Rode Duivel.

De toekomst van Ciman ligt dus in Canada, hoe denkt hij echter zijn tijd te vullen na zijn loopbaan? "Ik denk erover na om coach te worden, maar ook de analistenwereld boeit me. Een Canadese zender had al aangeboden om mij als analist te gebruiken voor het Europese kampioenschap, hopelijk geldt dat aanbod ook nog in 2021."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Ciman een meerwaarde zijn in de JPL

Ja, bij elke topclub
32%
Ja, bij een subtopper
35%
Ja, bij een kleinere ploeg
12%
nee
21%
(91 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws