Laatste vragen zijn gesteld: 'Bang afwachten voor KV Oostende en 1B-clubs'

Laatste vragen zijn gesteld: 'Bang afwachten voor KV Oostende en 1B-clubs'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 11:20za 04-04-2020 om 11:20

De laatste vragen over de licentiedossiers zijn gesteld. In totaal hebben vijftien clubs bijkomende vragen moeten beantwoorden. De licentiecommissie gaat deze nu grondig bestuderen en velt woensdag 8 april een oordeel over het lot van deze clubs.

Hoewel er geen matchen zijn wordt het nog een meer dan spannende week voor de clubs die vechten voor hun licentie. Volgens Het Nieuwsblad leverden KV Oostende, Lommel, Roeselare, Virton en Lokeren zeker geen volwaardig licentiedossier af. In het geval dat de licentiecommissie geen licentie toekent kunnen deze clubs wel nog de beslissing aanvechten bij het BAS. Het Belgische Arbitragehof voor de Sport doet haar uitspraak rond op 10 mei.

In het geval dat enkele clubs geen licentie krijgen en dus niet mogen aantreden in 1B staan er in de amateur reeks enkele ploegen klaar om die plaats in te nemen. Zo vroegen Deinze, Seraing, RWDM, Lierse Kempenzonen en La Louvière-Centre een licentie voor 1B aan. Ook Patro Maasmechelen deed dat, maar eerst moet er nog een oordeel geveld worden over hun licentie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws