KRC Genk: Esportsbudget kan groter worden dan voetbalbudget

KRC Genk: "Esportsbudget kan groter worden dan voetbalbudget"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 10:25za 04-04-2020 om 10:25

Esporting wint in België aan populariteit. KRC Genk stelt nu haar esports-project voor. Het contracteerde hiervoor twee gamers die het spel FIFA gaan spelen. Genk denkt zelfs dat haar eports-budget groter kan worden dan dat van het voetbal zeggen. Dat klinkt zo in Het Belang van Limburg. 

KRC Genk wil een toonaangevende rol krijgen in esports. Het werkte een businessplan uit voor drie jaar. In deze beginjaren wil Genk ontwikkelen en innoveren. "We ambiëren de leading club in België te zijn, om dan snel door te groeien naar een internationaal speelveld", zegt commercieel directeur Stephan Poelmans.

Genk bouwt komende maanden aan een esport Arena in de Luminus Arena. Op deze plek kunnen de spelers trainen en kan het team content creëren. Het wil dan ook jongeren nauwer bij de club betrekken via kanalen als YouTube en Twitch. KRC Genk contracteerde Adbullah Wais en Gilles Bernard, twee professionele FIFA-gamers. Met deze twee hopen ze in Genk ook op internationaal niveau mee te doen voor prijzen.

België vs Nederland
In Nederland staat esports veel verder. Vorig seizoen bedroeg de prijzenpot voor de eDivisie  maar liefst 100.000 euro en konden ze rekenen op 2.000 toeschouwers. In België zijn we pas toe aan het tweede digitale voetbalseizoen. Ook daar maakte Genk al deel van uit.

In de toekomst wil Genk zich trouwens niet enkel richten op enkel het spelletje FIFA, maar ook op games zoals League of Legends en Call of Duty. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws