'Barcelona deed Neymar belofte om transfer naar Real Madrid te voorkomen'

'Barcelona deed Neymar belofte om transfer naar Real Madrid te voorkomen'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 09:07za 04-04-2020 om 09:07

Neymar was afgelopen zomer dicht bij een terugkeer naar FC Barcelona, maar ook Real Madrid probeerde hem binnen te halen. De Catalanen stelden alles in het werk om dat te voorkomen, zo meldt El Mundo Deportivo zaterdag.

Barça onderhandelde lange tijd met Paris Saint-Germain, maar de clubs bereikten geen akkoord over een transfersom. Real Madrid zag daardoor zijn kans schoon en wilde profiteren van de goede banden met de Franse kampioen. De interesse van De Koninklijke zette Neymar zelfs aan het twijfelen: hoewel hij liever terugkeerde naar Barça, wilde hij eerst en vooral weg uit Parijs.

Om te voorkomen dat de Braziliaanse ster naar de aartsrivaal vertrok, deed de Spaanse kampioen hem afgelopen zomer een belofte. "Of je komt dit jaar of je komt volgend jaar, dat is zeker", lieten de Catalaanse beleidsbepalers weten. MD concludeert dan ook dat het 'nu tijd is voor Barça om die belofte waar te maken'.

Voorzitter Josep María Bartomeu kondigde al aan dat Barcelona ondanks de coronacrisis voldoende budget heeft om 'goede spelers te halen'. Diario Sport meldde tegelijkertijd dat de Primera División-koploper werk maakt van zowel Neymar als Lautaro Martínez.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws