Anderlecht wil verder voetballen: 'Verschueren moet lobbyen tegen competitiestop'

Anderlecht wil verder voetballen: 'Verschueren moet lobbyen tegen competitiestop'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 09:15za 04-04-2020 om 09:15

Het seizoen 2019 – 2020 in de Jupiler Pro League lijkt afgelopen. Lijkt, want RSC Anderlecht en de UEFA zijn niet meteen fan van een competitiestop op dit moment. Volgens Sportwereld rekent Anderlecht nu op Michael Verschueren om bij de UEFA te gaan lobbyen bij de UEFA. Inzet? Het vervolg van de competitie.

Anderlecht dreigt langs Europees voetbal te grijpen. Dat betekent dat Anderlecht voor het tweede jaar op rij niet naar de Europa League of de Champions League trekt. Financieel brengt dat een nieuwe kater met zich mee. Volgens de krant heeft Anderlecht een besparingsplan, maar toch nog een Europees ticket is dag en nacht verschil. Nieuwe transfers zouden volgens de krant niet meer dan 2,5 miljoen euro mogen kosten.

Voorzitter Marc Coucke ging ondertussen bij de Raad van Bestuur van de Pro League akkoord met het stopzetten van de Jupiler Pro League. Toch ziet Anderlecht volgens Sportwereld nog een reddingsboei, de UEFA. De Europese voetbalbond is geen voorstander dat men in België als besliste om te stoppen. Het dreigt met het afnemen van alle Europese tickets.

Verschueren zetelt al jaren in de European Club Association (ECA). Binnen de UEFA heeft de manager van Anderlecht goede banden. Mogelijk kan Verschueren de UEFA helpen om een bepaald standpunt in te nemen in de Belgische kwestie. Anderlecht zou het nu raar vinden dat er al een dwingend advies was om te stoppen en dan pas een werkgroep kwam om te bekijken hoe alles geregeld zou worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat moet er volgens jou gebeuren?

(582 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws