Onrust binnen Pro League: 'Verschillende clubs hekelen raad van bestuur'

Onrust binnen Pro League: 'Verschillende clubs hekelen raad van bestuur'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 08:46za 04-04-2020 om 08:46

De Pro League nam deze week de beslissing om het huidige seizoen stop te zetten. Een werkgroep moet zich nu buigen over de Europese tickets en het stijgen en dalen binnen de profliga. Al is niet iedereen te spreken over de communicatie van de Raad van Bestuur.

Zo zijn niet alle profclubs van alles op de hoogte, of toch niet via de officiële weg. 'De Pro League heeft ook af te rekenen met interne onvrede. Enkele clubs die niet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur zijn er niet over te spreken dat ze nog geen enkele officiële communicatie hebben ontvangen', staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Hoe de werkgroep concreet de zaken zal aanpakken, werd niet gecommuniceerd. 'Er verscheen alleen een persbericht, nergens staat in detail beschreven wat de inhoud van de beslissing van de raad van bestuur is en hoe de werkgroep met vijf leden (Peter Croonen, Michel Louwagie, Eddy Cordier, Joseph Allijns en Philippe Bormans) te werk zal gaan.'

"Van onze vergadering wordt een pv opgemaakt dat volgende week wordt verspreid. De werkgroep moet nog voor het eerst samenkomen. De finale beslissing zal altijd bij de 24 clubs liggen op de vergadering die we gepland hebben op 15 april", kwam Pro League-voorzitter Croonen met een korte reactie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws