Croonen geeft niet toe aan UEFA: De vijf Europese tickets zijn niet gegarandeerd

Croonen geeft niet toe aan UEFA: "De vijf Europese tickets zijn niet gegarandeerd"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 07:30za 04-04-2020 om 07:30

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 07:30za 04-04-2020 om 07:30

Peter Croonen had met enkele mensen van de KBVB vrijdag een videocall met de UEFA. De Pro League wilde duidelijk maken dat het stopzetten van de competitie weloverwogen is. Al zijn er mogelijk gevolgen voor het aantal Europese tickets.

De Pro League is niet van plan om van mening te veranderen, ook al heeft dat kwalijke gevolgen. "Vandaag kunnen we niet zeggen dat de vijf Europese tickets van België volgend seizoen gegarandeerd zijn", is Croonen eerlijk in gesprek met Het Nieuwsblad.

"We zijn wel bevoegd om onze competitie zelf te organiseren en er was duidelijk gezegd dat alle bonden de vrije keuze hadden om na 30 juni nog te voetballen. Blijkbaar zegt de UEFA nu dat we solidariteit moeten tonen door wel te blijven voetballen. Maar wij begrijpen onder solidariteit iets anders."

Toch kon de Pro League volgens Croonen niet anders dan de beslissing nemen om het seizoen te beëindigen. “Iedereen  moet begrijpen dat we die beslissing ook niet graag hebben gemaakt. We hadden liever nog gespeeld. Maar op een bepaald moment overweegt het gezondheidsargument. Dat hebben we ook uitgelegd aan de UEFA."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk je dat de UEFA effectief onze tickets al intrekken?

(360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws