Het regent klachten bij Pro League: 'Grote sponsors willen compensatie'

Het regent klachten bij Pro League: 'Grote sponsors willen compensatie'

04-04-2020 08:00
4

Een stopzetting van het voetbalseizoen kan niet enkel grote gevolgen hebben voor de Europese tickets. Ook supporters, rechtenhouders, maar nu ook andere grote sponsors willen een compensatie indien definitief het doek valt over het seizoen 2019-2020.

Het Nieuwsblad schrijft dat enkele grote voetbalsponsors vrijdag contact opnamen met het management van de Pro League. Ze dreigen in een doemscenario maar liefst zes maanden uit beeld te blijven en willen daarvoor een financiële compensatie.

Grote sponsors als Inbev proberen de periode zonder voetbal te overbruggen met initiatieven die verder reiken dan de voetbal- en bij uitbreiding sportwereld. Dit geldt niet voor Unibet. Het gokkantoor, sponsor van de Pro League én Club Brugge, is namelijk te afhankelijk van het voetbal en eist dan ook een compensatie.

De komende tijd zal de Pro League zich met de verschillende partners beraden over de juiste stappen wat betreft een eventuele compensatie voor de financiële kater. Op dit moment zitten we in de fase van de tijdelijke overmacht en zijn de clubs nog niet volledig beschermd tegen schadeclaims, maar daar kan snel verandering in komen.