Vanhaezebrouck: Wat bij Anderlecht gebeurt, is ongezien in het Belgische voetbal

Vanhaezebrouck: "Wat bij Anderlecht gebeurt, is ongezien in het Belgische voetbal"

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 19:34vr 03-04-2020 om 19:34

RSC Anderlecht heeft sportief, maar ook extrasportief moeilijke tijden achter de rug. Financieel heeft de club het niet al te breed en er wordt dringend naar geld gezocht. Dat ziet ook Hein Vanhaezebrouck.

Dat Anderlecht het ooit zo slecht ging hebben, lijkt Vanhaezebrouck ook nooit verwacht te hebben. "Als je nu ziet welke toestanden er in Anderlecht gebeuren, dan moet je vaststellen dat dit erg zorgwekkend is", klinkt het bij Play Sports. "Dit verwacht je bij ploegen die spartelen zoals Waasland-Beveren, KV Oostende en enkele ploegen uit Eerste Klasse B."

Tijdens de coronacrisis ging Anderlecht ook op zoek naar geld bij makelaars en zelfs de eigen spelers. "Dit verwacht je niet bij een topploeg. Dat is toch echt zorgwekkend", aldus Vanhaezebrouck.

Voor heel wat mensen is Club Brugge ook inmiddels dé topploeg in ons land. "We hebben het zelfs niet meer over het feit dat Club Brugge de zaken heeft omgekeerd en de fakkel heeft overgenomen. Zij hebben ook zware jaren gekend, maar hebben het financieel nooit zo moeilijk gehad. Ze zijn altijd gezond gebleven, er kwamen steeds meer supporters. Wat nu bij Anderlecht gebeurt is ongezien in het Belgische voetbal", geeft Vanhaezebrouck aan.

Toekomst
Wat moet er dan in de toekomst gebeuren? "Ze moeten nu juiste keuzes maken en geen geld meer verspillen. Kijk maar naar de dure transfers die ze dit jaar weer hebben gedaan en alle hoge lonen die ze hebben gegeven. Vrijwel alle dure transfers zijn weer tegengevallen", vertelt Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws