Bayat vreest niet voor België: Als je de brief van de UEFA leest

Bayat vreest niet voor België: "Als je de brief van de UEFA leest"

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 19:18vr 03-04-2020 om 19:18

Bij de UEFA was men niet tevreden met de raad van de Pro League om de Jupiler Pro League stop te zetten. Het voetbalorgaan leek ook te dreigen om ons land volgend seizoen geen plekjes te geven in het Europese voetbal. Bondsvoorzitter Mehdi Bayat maakt zich echter geen zorgen.

De voorzitter van de KBVB en sterke man van Charleroi twijfelt er niet aan dat Belgische ploegen volgend jaar toch een plekje in de Europese competities gaan krijgen. "Als je de brief van de UEFA leest valt het woord België geen enkele keer", klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

"De enige reden dat die brief is verstuurd is omdat de UEFA zelf onder grote druk staat. Enerzijds van de grote landen die om financiële redenen hun competitie willen afwerken", aldus Bayat.

"Anderzijds van de kleine landen die om diezelfde financiële redenen hun competitie willen stoppen en een andere willen beginnen", geeft Bayat aan. "Daarnaast speelt ook het gezondheidsargument. Dat hebben we allemaal aan de UEFA uitgelegd."

Eenzelfde verhaal bij Pro League voorzitter Peter Croonen, die ook aangaf zich geen zorgen te maken over de Europese deelnemers voor ons land.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws