UEFA-baas waarschuwt andermaal: 'Eerst om hulp vragen, dan je eigen plan trekken'

UEFA-baas waarschuwt andermaal: 'Eerst om hulp vragen, dan je eigen plan trekken'

03-04-2020 16:00 Laatste update: 16:50
30

UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin benadrukt dat de Belgische methode – de nationale competitie stilleggen en niet meer hervatten – niet een beslissing is die door zijn bond gesteund wordt. De organisator van de Champions League en de Europa League waarschuwde de nationale bonden donderdag met een brief.

Hierin liet de UEFA weten dat het niet afmaken van het nationale seizoen gevolgen zou kunnen hebben voor het aantal Europese afgevaardigden voor een land. Ceferin herhaalt in gesprek met de ZDF dat er risico's verbonden zijn aan het stopzetten van de competitie. "De Belgen en andere landen riskeren hun deelname aan Europees voetbal", aldus de 52-jarige Sloveen.

Ceferin roept op tot solidariteit onder de UEFA-leden en baalt ervan dat de Belgen hun eigen plan trekken. "Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt", aldus de preses, die de competities zo snel mogelijk hoopt te hervatten, desnoods voor lege tribunes. "Het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal", laat hij weten. "Mensen willen dat. Het brengt positieve energie in huis."