Discussie tussen Pro League en UEFA: Perspectieven zijn overal anders”

Discussie tussen Pro League en UEFA: "Perspectieven zijn overal anders”

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 17:27vr 03-04-2020 om 17:27

Na het overleg van tussen Pro League en de UEFA blijven er discussies ontstaan. Was de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten voorbarig of correct?

Voorzitter van de Pro League Peter Croonen was alvast verbaasd. "Ik was voor een stuk wel verbaasd toen ik het persbericht van de UEFA las", citeert Sporza. "We hebben deze morgen al een onderhoud gehad met de vertegenwoordigers van de UEFA, waarbij we wederzijds een aantal dingen uitgeklaard hebben."

De UEFA wilde de competities nog laten hervatten na 30 juni. "Natuurlijk heeft de UEFA een perspectief, zoals ook wij ons perspectief hebben. Wij hebben die beslissing met unanimiteit genomen, in de overtuiging dat het de beste beslissing was, met een absolute prioriteit voor de volksgezondheid."

Solidariteit
Er wordt ook verwezen naar solidariteit. "Daar hebben we ook over gediscussieerd. Solidariteit kan nooit uniformiteit betekenen", vindt Croonen. "Perspectieven zijn overal anders en de ene situatie is de andere niet. Kijk maar naar Wit-Rusland, waar ze gewoon voort voetballen."

"Wij hebben aangegeven dat we op geen enkele manier niét solidair willen zijn met beslissingen van de UEFA. Als er gevoetbald wordt in juli en augustus zal dat ook consequenties hebben voor onze kalender. Dat beseffen we en dat is op zich geen probleem. Die solidariteit zal er zijn”, besluit Croonen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Croonen hier gelijk?

(58 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws