Bayat over TV-geld: “Wil niet opnieuw met Antwerp en andere clubs onderhandelen”

Bayat over TV-geld: “Wil niet opnieuw met Antwerp en andere clubs onderhandelen”

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 15:45vr 03-04-2020 om 15:45

Voorzitter van de bond en lid van de Raad van Bestuur Mehdi Bayat liet eerder al weten dat het competitieformat niet zal veranderen. Tegenover Het Nieuwsblad geeft de Iraanse Fransman ook aan dat dat niet ideaal zou zijn in verband met het TV-geld.

De klassieke formule zal ook volgend seizoen worden toegepast, zegt Bayat. “Er is vandaag geen tweederdemeerderheid om te gaan naar een competitie met achttien. Dat zou een slecht idee zijn want als we het tv-geld plots moeten verdelen over achttien clubs moet de verdeelsleutel die we hebben afgesproken overboord. En ik wil de onderhandelingen met Antwerp en de andere clubs niet opnieuw voeren.”

Eleven Sports heeft de rechten voor de Jupiler Pro League in handen, maar moest daarvoor wel alle clubs overtuigen. Clubs zoals KAA Gent en vooral Royal Antwerp Football Club waren niet akkoord. Uiteindelijk werden alsnog alle plooien gladgestreken en ging iedereen akkoord met het nieuwe mediacontract. Als de competitie nu weer wordt hervormd, zal ook dat contract moeten worden aangepast.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws