Croonen na gesprek met UEFA: “Wel 5x gezegd dat het geen dreigement is”

Croonen na gesprek met UEFA: “Wel 5x gezegd dat het geen dreigement is”

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 14:46vr 03-04-2020 om 14:46

De Belgische voetbalbond heeft met de top van de UEFA gepraat over de stopzetten van de competitie. Tegenover Sporza laat voorzitter Peter Croonen zijn licht schijnen over de situatie.

De UEFA was niet opgezet met de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten. Vervolgens werd er ook overlegd tussen alle partijen. "Maar ik denk dat ze vanochtend wel 5x gezegd hebben dat het geen dreigement is", zegt Pro League-voorzitter Croonen.

"Je kunt een competitie natuurlijk niet op eender welk moment om eender welke reden beëindigen en zeggen dat pakweg de 3e kampioen is. Dat lijkt me logisch. Maar wanneer er 29 van de 30 matchen in het reguliere seizoen gespeeld zijn, lijkt het me toch een sportieve verworvenheid dat er een kampioen is."

Geen probleem
Croonen denkt niet dat er een probleem zal zijn voor de UEFA. "Wanneer er in een land een consensus is over de verdeling van de Europese tickets en wanneer dat sportief aanvaard wordt door de verschillende ploegen, dan denk ik niet dat dat een probleem kan zijn voor de UEFA.”

De UEFA liet eerder weten dat er een plan was om na 30 juni te spelen. "Maar wij hadden al de beslissing genomen dat we niet voorbij die datum willen gaan. Dat heeft met veel elementen te maken. Wanneer je niet voorbij 30 juni wil gaan, is het ook praktisch onmogelijk om nog een zinvol vervolg aan deze competitie te breien, als je dat al zou willen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws