Pro League reageert op mogelijke Europese uitsluiting: “Reglementair geen fouten”

Pro League reageert op mogelijke Europese uitsluiting: “Reglementair geen fouten”

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 14:14vr 03-04-2020 om 14:14

De Pro League besliste om de competitie stop te zetten, maar de UEFA was daar niet mee opgezet. Tegenover Belga reageert Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever over de mogelijke uitsluiting van de Belgische clubs van UEFA-competities.

Het standpunt van de UEFA was duidelijk: “Zonder eenheid en zonder solidariteit geraakt niemand uit deze crisis, vermits we allemaal met elkaar verbonden zijn (...) Competities stoppen mag enkel het laatste redmiddel zijn indien geen enkel alternatief op de kalender meer mogelijk is”, citeert Het Laatste Nieuws.

“De deelname aan UEFA-competities wordt bepaald door sportieve resultaten aan het einde van van een volledige nationale competitie. Een vroegtijdige stopzetting van de competitie zaait twijfel over het vervullen van die voorwaarde. De UEFA heeft het recht te bepalen welke clubs worden toegelaten tot zijn clubcompetities in het seizoen 2020-2021", klinkt het.

Reactie Pro League
Van Bever zegt echter dat er geen enkele reglementaire basis voor Europese uitsluiting. “Die beslissing komt soeverein aan de liga’s en de federaties toe. Zolang onze eigen reglementen maar gerespecteerd blijven. Als de beslissing van de algemene vergadering bekrachtigd wordt, maken wij reglementair geen fouten.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws