Pro League komt met statement tegen UEFA: ‘Niet akkoord met aanpak’

Pro League komt met statement tegen UEFA: ‘Niet akkoord met aanpak’

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:44vr 03-04-2020 om 12:44

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 12:53vr 03-04-2020 om 12:53

Het Belgische voetbal lijkt niet van plan te buigen voor de UEFA. Daags na de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten, spraken de Europese voetbalbond, KBVB en de Pro League in een conference call, meldt Het Laatste Nieuws.

De UEFA begrijpt niet waarom onze competitie nú al een einde maakt aan het seizoen, terwijl de deadline net was verlegd naar 3 augustus. 'De bestuurders van het Belgische voetbal gaven aan dat ze niet akkoord zouden gaan met een aanpak die liga's dwingt om hun competities verder te zetten', verklaart de Pro League in een communiqué.

Vrijdagochtend spraken de betrokken partijen ruim een uur met elkaar. 'Tijdens dit overleg, dat plaatsvond in een constructieve sfeer, duidden de bestuurders van het Belgische voetbal hun motieven inzake volksgezondheid en de economische argumenten die de basis vormden voor de aanbeveling die de Raad van Bestuur gisteren formuleerde.'

De UEFA heeft gedreigd met Europese uitsluiting voor clubs die het seizoen niet afmaken. De Pro League is echter niet onder de indruk. 'Vanuit solidariteit pleitten onze vertegenwoordigers voor een beleid dat het mogelijk maakt om deze situatie aan te pakken met respect voor de specifieke context van elke liga', klinkt het tot slot.

Volgende week gaan de UEFA, KBVB en Pro League opnieuw in gesprek. Half april wordt de knoop definitief doorgehakt op de algemene ledenvergadering. Rond die tijd komt de UEFA ook weer met een update.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws