Amper aandacht voor stopzetting Belgische competitie in het buitenland’

Amper aandacht voor stopzetting Belgische competitie in het buitenland’

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:31vr 03-04-2020 om 12:31

De Jupiler Pro League kapt ermee, de competitie wordt naar alle waarschijnlijkheid niet voortgezet. België is het eerste land dat zo een drastische beslissing neemt, en dus zou je verwachtten dat het toch wat buitenlandse aandacht oplevert. Niets is echter minder waar.

De UEFA reageerde fel op het nieuws uit ons land, de buitenlandse pers wordt er echter een heel stuk minder warm van. In Frankrijk wordt het nieuws wel vermeld, al is dat eerder als voetnoot. Zo vinden we bij L’Equipe een klein stukje terug op de zesde pagina van de krant. ‘Terwijl ze in alle andere landen nog nadenken over het verdere verloop zijn ze in België al tot een beslissing overgegaan. De competitie stopt er met onmiddellijke ingang’, valt er te lezen.

In La Gazetta Dello Sport moeten we zelfs nog een heel stuk verder doorbladeren. Daar wordt het nieuws pas op pagina 21 vermeld. Ook in Italië houden ze het op een korte feitelijke beschrijving. In Engeland focussen ze dan weer op Vincent Kompany bij Anderlecht. The Sun pakt uit met het nieuws dat Anderlecht voor het eerst sinds 1938 buiten de top zeven valt. In andere toonaangevende Engelse kranten werd het nieuws zelfs niet vermeld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws