'Zestien Premier League-clubs willen door, officials eisen harde datum'

'Zestien Premier League-clubs willen door, officials eisen harde datum'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 10:45vr 03-04-2020 om 10:45

Een aantal Premier League-clubs wil snel duidelijkheid over wanneer het seizoen hervat kan worden. Het stilleggen van de competitie is voor de Engelse clubs onbespreekbaar.

Volgens The Independent verlangen officials van de Premier League-clubs een harde datum waarop er weer wedstrijden gespeeld gaan worden. Op die manier kunnen ze snel beginnen met het opmaken van de trainingschema's voor hun spelers en weten de partijen waar ze financieel aan toe zijn. Deze week bellen de clubs iedere dag om nader tot elkaar te komen over de plannen voor de hervatting van de Premier League. Op dit moment ligt de Engelse competitie stil tot in ieder geval 30 april.

Andere officials hebben hun twijfels bij het noemen van een harde datum voor de hervatting van de competitie. De komende twee weken wordt de piek van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk verwacht. Een aantal clubs vindt dat er afgewacht moet worden hoe de komende weken zich gaan ontwikkelen. Het lijkt er vooralsnog op dat de Premier League inzet op een hervatting in juni. Zestien van de twintig clubs willen dat de competitie hoe dan ook wordt uitgespeeld. Gebeurt dat niet, dan lopen de Engelse clubs mogelijk 1,4 miljard euro mis.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws