Luckassen vindt beslissing terecht: 'Vijftien punten voorsprong'

Luckassen vindt beslissing terecht: 'Vijftien punten voorsprong'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 10:10vr 03-04-2020 om 10:10

Voor Derrick Luckassen zit het seizoen erop. De Anderlecht-verdediger kreeg donderdag het bericht dat de Jupiler Pro League niet meer hervat wordt en dat vindt hij een terechte beslissing.

"Ja, ik kan dat wel begrijpen. De gezondheid is het belangrijkste en dat moet voorop staan. Als de gezondheid van spelers niet gegarandeerd kan worden, moet je niet doorgaan met voetballen", zegt de PSV-huurling in gesprek met De Telegraaf. Luckassen vindt het lastig om te zeggen of de Eredivisie het Belgische voorbeeld moet volgen. "De Eredivisie moet zijn eigen afweging maken. In België is de situatie anders, omdat de reguliere competitie bijna afgelopen was en Club Brugge daarin 15 punten voorsprong had op KAA Gent. Daarom vind ik het wel terecht als Brugge als kampioen wordt aangewezen."

Luckassen, die niet meer voor PSV wil spelen na dit seizoen, verblijft inmiddels weer in Amsterdam. "Samen met mijn drie broers (Kevin Luckassen (oa ex-AZ en ex-Almere City), Brian Brobbey (Ajax) en Samuel Brobbey (Almere City), red.) zitten we in één huis. We zijn alle vier voetballers, dus we doen samen krachttraining en een balletje trappen. Ik doe ook fysio-oefeningen om te revalideren na mijn blessure. Het is natuurlijk een rare situatie, maar het is ook wel gezellig om allemaal samen te zijn. Ik train hard, want ik ben een sportman en ik moet wel fit blijven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws