Een uitbreiding naar 18 of 20 clubs lijkt de meest eenvoudige oplossing

"Een uitbreiding naar 18 of 20 clubs lijkt de meest eenvoudige oplossing"

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 09:46vr 03-04-2020 om 09:46

Het Jupiler Pro League-seizoen zit er met quasi zekerheid op. Een werkgroep moet nu beslissen hoe het verder moet, dus: wie degradeert er? Wie promoveert er? Sportadvocaat Sven Demeulemeester vreest echter dat een juridisch steekspel haast onvermijdelijk wordt.

Er gaan stemmen op om volgend seizoen met achttien clubs in 1A te spelen, zij het zonder Play-Offs. "Dit is één van de belangrijkste sportieve knopen die de Pro League moet ontwarren", aldus Demeulemeester in Het Laatste Nieuws.  "Deze situatie is niet geregeld in het bondsreglement, waardoor de betrokken clubs juridische argumenten hebben om een plaats in 1A af te dwingen."

"Wat de stijgers en dalers betreft, moet de Pro League samen met de betrokken clubs een consensus zien te bereiken. Zoniet dreigt een lawine aan procedures. Een uitbreiding naar 18 of zelfs 20 clubs in 1A lijkt de meest eenvoudige oplossing, maar dat ligt dan weer moeilijk bij ploegen die  graag een kleinere competitie mét play-offs willen behouden", gaat de sportadvocaat verder.

Licentieperikelen
Bovendien zijn er een aantal teams die nog geen licentie beet hebben. Denk maar aan KV Oostende, dat zelf in dat geval ook de licentie van RSC Anderlecht zal aanvechten. Ook in 1B zijn er met KSV Roeselare, Sporting Lokeren en Excelsior Virton verschillende teams die nog niet zeker zijn van profvoetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten de Play-Offs afgeschaft worden?

(876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws