JPL-rechtenhouders dreigen met schadeclaims: “We wachten Algemene Vergadering af”

JPL-rechtenhouders dreigen met schadeclaims: “We wachten Algemene Vergadering af”

03-04-2020 09:00 Laatste update: 09:00
74

De Pro League wil het seizoen 2019-2020 definitief stopzetten. Dat heeft ook gevolgen voor de rechtenhouders Telenet, Proximus en VOO. De TV-operatoren wachten de definitieve beslissing van 15 april af, maar houden wel rekening met een procedureslag.

Volgens Het Laatste Nieuws is het nog onduidelijk wat de rechtenhouders gaan doen. 'De tv-operatoren hebben de volledige laatste schijf al betaald aan de Pro League, die het geld op zijn beurt voor het overgrote deel heeft verdeeld onder de clubs. Op die manier hadden de profploegen in deze economisch moeilijke tijden een broodnodig wapen tegen hun schulden op korte termijn.'

Rechtenhouders Telenet, Proximus en VOO denken echter wel al aan verdere stappen. Zij betalen de volle pot, maar krijgen geen lucratieve en populair Play-Off 1. De operatoren wilden gisteren nog niet op de zaken vooruitlopen. "We wachten de stemming op de Algemene Vergadering af", klonk het bij Telenet.

De Pro League blijft zich sterk maken dat ze verzekerd zijn van hun centen, aangezien volgens hen de coronacrisis een geval van overmacht is.