Krijgen we naast OH Leuven en Beerschot nog een stijger uit 1B?

Krijgen we naast OH Leuven en Beerschot nog een stijger uit 1B?

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:30vr 03-04-2020 om 08:30

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 10:05vr 03-04-2020 om 10:05

Door de dreigende stopzetting van de Jupiler Pro League bestaat de kans dat er volgend seizoen achttien clubs in 1A spelen. Beerschot VA en OH Leuven zouden dan promoveren, maar ook KVC Westerlo geeft de hoop op de hoogste klasse niet op.

In dat geval moet KV Oostende (of een andere eersteklasser) geen licentie krijgen voor volgend seizoen. Als nummer één over de twee periodes in 1B heen kan Westerlo het achttiende plaatsje in de Jupiler Pro League innemen. "Uiteraard hopen wij als winnaar van het algemeen klassement alsnog te promoveren", aldus Wim Van Hove, algemeen directeur van Westerlo, in Het Laatste Nieuws.

"In het amateurvoetbal hebben ze op die manier de promovendi aangeduid. Het zou niet helemaal onlogisch zijn als de werkgroep straks dat voorbeeld volgt. Wij willen alleszins al onze rechten vrijwaren om volgend seizoen zo hoog mogelijk te voetballen, dus in 1A", houdt Westerlo de situatie nauwlettend in de gaten.

Wat met 1B?
Al hoopt men in de stille Kempen dat de werkgroep ook 1B niet vergeet. "Het zou zomaar kunnen dat er straks een pasklare oplossing voor 1A uit de bus komt, maar waarbij 1B de vuilbak wordt. Dat blijft ook een profcompetitie die au sérieux genomen moet worden. Hoe dan ook hoop ik dat de Pro League dit moment aangrijpt om het competitieformat in 1B eindelijk eens grondig in vraag te stellen en te herbekijken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie je Westerlo alsnog te promoveren?

Ja
35%
Nee
65%
(431 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws