'Premier League-clubs weigeren plan om competitie te verplaatsen naar China'

'Premier League-clubs weigeren plan om competitie te verplaatsen naar China'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:15vr 03-04-2020 om 08:15

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 08:18vr 03-04-2020 om 08:18

Hoogst opmerkelijk nieuws uit Engeland: de directeur van een Premier League-club heeft in het crisisberaad met de negentien andere clubs voorgesteld om het slot van de competitie te verplaatsen naar China, aldus The Athletic. Het idee was geen lang leven beschoren.

De Premier League ligt net als vrijwel elke Europese competitie stil vanwege het coronavirus, maar de druk om het seizoen af te maken in de zomermaanden is groot vanwege de lucratieve televisiecontracten. Men blijkt daarom niet vies van een proefballonnetje, zo meldt The Athletic.

Volgens de Britse krant suggereerde één Premier League-directeur dat China mogelijk de oplossing is. Het land lijkt de pandemie na maanden onder controle te hebben, waardoor het in juni en juli een geschikte locatie zou zijn om de resterende 92 wedstrijden af te werken. Het plan werd echter razendsnel afgeschoten op sportieve en vooral morele gronden.

De Premier League-clubs dreigen naar verluidt 870 miljoen euro aan tv-gelden te verliezen als het seizoen niet wordt afgemaakt. Vrijdag vindt er een nieuw topoverleg plaats over het vervolg van de competitie. "Maar als we de boel verplaatsen naar een andere plek in de wereld, zouden we geslacht worden", wordt één directeur geciteerd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws