Joos haalt uit: Ik begrijp niet hoe een supporter tegen de Play-Offs kan zijn

Joos haalt uit: "Ik begrijp niet hoe een supporter tegen de Play-Offs kan zijn"

03-04-2020 08:00
63

Donderdag raakte bekende dat de Pro League het huidige voetbalseizoen wil beëindigen. Aangezien een competitie met achttien clubs een optie is voor volgend seizoen, dreigen de Play-Offs te verdwijnen. Iets waar Filip Joos allesbehalve blij om is.

"Ik zou dat enorm missen. Ik lees dat bepaalde voetballers het willen afschaffen, maar dan vraag ik me af: waarom? Natuurlijk is dat lastig en loop je dan twee maanden op de tippen van je tenen, maar dat is topsport. Ik stel me ook de vraag of ze hetzelfde zouden zeggen als je hen vertelt dat hun loon lager zou zijn, want de PO's hebben ervoor gezorgd dat er meer geld circuleert", aldus Joos bij Play Sports.

Ook voor de Belgische voetbalsupporters toont Joos weinig begrip. "Ik heb er al te veel over verteld en stukken over geschreven. Maar ik begrijp niet hoe een supporter tegen de Play-Offs kan zijn. Ik begrijp niets van die spandoeken op pakweg Sclessin. De puntenhalvering? Daar bestaan perfecte oplossingen voor", besluit de analist, die altijd voorvechter was van het Play-Off-systeem.