UEFA-baas boos na beslissing Pro League, geen Belgische teams in Europa?

UEFA-baas boos na beslissing Pro League, geen Belgische teams in Europa?

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 07:15vr 03-04-2020 om 07:15

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 07:15vr 03-04-2020 om 07:15

De Jupiler Pro League adviseerde om de Belgische voetbalseizoen definitief te beëindigen, al moet dat in de Algemene Vergadering nog bekrachtigd worden. UEFA-baas Aleksander Ceferin dreigt echter met uitsluiting van het Europese voetbal volgend seizoen.

Begin deze week besliste de UEFA namelijk dat de landencompetities mogen gespeeld worden tot 3 augustus in plaats van tot 30 juni. De Europese voetbalbond deed dit met de bedoeling om alsnog het seizoen te vervolmaken. "We geloven dat elke beslissing om de nationale competitie op te geven op dit moment onrechtvaardig is", wordt Ceferin geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities bepaald wordt door sportieve resultaten op het einde van een volwaardige nationale competitie, zou elke vroegtijdige stopzetting twijfel zaaien. De UEFA behoudt zich het recht toe te bepalen welke clubs worden toegelaten tot zijn clubcompetities in het seizoen 2020-2021", waarschuwt de UEFA-baas alvast.

Tussen de lijnen valt dan ook te lezen dat de UEFA zomaar kan beslissen om de Belgische clubs geen Europese tickets toe te kennen voor het seizoen 2020-2021. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws