Als de rangschikking logisch is voor kampioen, dan in principe ook voor de daler

"Als de rangschikking logisch is voor kampioen, dan in principe ook voor de daler"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 21:46do 02-04-2020 om 21:46

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 21:49do 02-04-2020 om 21:49

De raad van bestuur van de Pro League heeft geadviseerd aom de competitie stop te zetten, maar er zijn nog altijd veel vraagtekens. Club Brugge lijkt de meer dan logische kampioen, maar wie degradeert naar 1B? En welke club mag stijgen naar de Jupiler Pro League?

Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk en van de Pro League, gaf meer duiding bij Sporza. "Dit is niet de mooiste manier om kampioen te worden, maar Club staat na 29 speeldagen 15 punten voor. Daar is weinig discussie over", opende hij zijn discours. 

Over enkele andere punten, Europese tickets, degradatie en promotie, zal een werkgroep zich moeten uitspreken. "Er zijn twee verschillende mogelijkheden. Deze ranking is logisch om een kampioen aan te duiden. In principe is ze dan ook voldoende logisch om een daler aan te duiden. Waasland-Beveren zal dat niet graag aanvaarden, maar dit is een onderwerp voor de werkgroep. Er is een duidelijke richting gekozen en tegen 15 april willen we alles in een beslissende plooi leggen."

Als OHL-Beerschot niet wordt afgewerkt, dan blijft Waasland-Beveren misschien wel in 1A en zal die competitie mogelijk uit 18 ploegen bestaan. Mehdi Bayat heeft zich wel al tegen dat idee gekant. "Ik vermoed dat enkele clubs dat naar voren zullen schuiven, dat kan ik niet uitsluiten", vertelde Croonen daarover. "Ook de Europese tickets worden in de werkgroep gefinaliseerd. Het is logisch dat de ranking richtinggevend is in het doorhakken van de sportieve knopen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws