Lukaku haalt uit: Er is maar één reden waarom men competities wil afwerken

Lukaku haalt uit: "Er is maar één reden waarom men competities wil afwerken"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 21:04do 02-04-2020 om 21:04

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 21:04do 02-04-2020 om 21:04

Volgens Romelu Lukaku is geld de enige reden waarom men de voetbalcompetities in grote land wil afwerken. Dat vertelde de Rode Duivel donderdag tijdens een videogesprek via Instagram met Thierry Henry, voormalig assistent-bondscoach en momenteel hoofdcoach bij Montreal Impact.

De werkloze voetballers moeten zich in deze coronatijden ook kunnen bezig houden. Lukaku en Henry besloten af te spreken voor een gesprekje via Instragram. Eén van de onderwerpen was uiteraard de mogelijke verderzetting van de competities. In België gaf de Raad van Bestuur van de Pro League al de aanbeveling om het seizoen definitief te begraven, maar in Italië is er nog geen beslissing genomen.

Onbegrijpelijk volgens Lukaku. "Zolang de gezondheid van de mensen niet in orde is, speel ik niet", vertelde hij. "Ik zal eerlijk zijn. Waarom wil men de competities afwerken? (maakt het geldgebaar met zijn vingers) Hiervoor! Kijk wat er gebeurde na het duel tussen Juventus en Inter. Eén speler (Daniele Rugani, red.) was ziek en iedereen moest plots in quarantaine. Dat is niet normaal."

"Ik mis het voetbal, maar de gezondheid gaat voor op alles. De hele situatie is een groot probleem dat aangepakt moet worden. Mensen zitten in de problemen. Maar we leven in een egoïstische wereld. Ik vind dat wij vanuit het voetbal een voorbeeld moeten stellen en het volk moet steunen", besloot Lukaku.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws