Bayat duidelijk over volgend seizoen: Het competitieformat blijft behouden

Bayat duidelijk over volgend seizoen: "Het competitieformat blijft behouden"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 20:08do 02-04-2020 om 20:08

Het voetbalseizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League donderdag beslist. Mehdi Bayat, algemeen directeur van Charleroi, is heel tevreden met de beslissing. 

"Ik ben blij dat er duidelijkheid is", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Als viroloog Marc Van Ranst zegt dat er voor 15 mei geen trainingen kunnen worden hervat, moeten we realistisch zijn. Er zijn vier weken training nodig en dan kunnen we pas op 15 juni herbeginnen. En dat voor één wedstrijd, dat is niet goed."

Over volgend seizoen is Bayat heel duidelijk: voor hem hoeft er niets te veranderen. "Het competitieformat blijft behouden, dat is klaar en duidelijk beslist. Dus zestien ploegen in 1A met play-offs. Daar waren ook de kleinere clubs mee akkoord. Zij stelden dat ze alleen maar de competitie wilden stopzetten. Over het format hadden ze geen mening. Het is de werkgroep die nu moet uitmaken hoe dat wordt geregeld."

Charleroi is derde geëindigd. Als de bekerfinale niet wordt afgewerkt, dan mogen de Carolo's rechstreeks naar de groepsfase van de Europa League. "Maar ik wil dat die bekerfinale wordt gespeeld. "Als het niet meer in mei of juni kan, dan de week voor het begin van de competitie. Dan wordt doorgaans de Supercup gespeeld. Waarom zou dat nu niet met de bekerfinale kunnen. Ik zou het zo oplossen als ze niet in mei of juni kan worden gespeeld", besloot Bayat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws