Je kunt er niet over discussiëren: Club Brugge was veruit de beste ploeg

"Je kunt er niet over discussiëren: Club Brugge was veruit de beste ploeg"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 19:44do 02-04-2020 om 19:44

Het is nog wachten op het officiële akkoord van alle 24 profclubs, maar niemand die eraan twijfelt dat Club Brugge straks de landstitel mag vieren. Blauw-Zwart telde na 29 speeldagen vijftien punten of meer voorsprong op de concurrentie. Voor acteur en supporter Rik Verheye geschiedt dan ook de gerechtigheid.

"Ik ben heel gematigd enthousiast. Wat Ruud Vormer zegt, klopt ook: we hadden het liever anders afgemaakt", zegt Verheye bij Sporza. "Je kunt er niet over discussiëren: Club was veruit de beste ploeg en dat laat het klassement zien. Maar het zal nooit afgerond zijn. Er zullen altijd mensen beginnen over de stopzetting van de competitie en dat is wel jammer", omschrijft de West-Vlaming het dubbele gevoel.

"In coronaseizoenen zijn we sowieso al de recordhouder. We zijn de eerste kampioen en hopelijk de laatste", houdt Verheye er de humor in. Al mist hij het voetbal wel. "Ik passeerde gisteren nog aan het oefencomplex van Club en kreeg daar een dubbel gevoel: een kriebel in de buik en zo'n melancholisch gevoel. Ik mis het wel, maar uiteindelijk is het maar voetbal."

Vieren met ... autozeep!
Club zal dus wel uitgeroepen worden tot Belgisch landskampioen 2019-2020. De vraag luidt dan: hoe vier je zo'n succes in volle coronaquarantaine? "Ik heb zeker niet geroepen toen ik het nieuws vernam. Ik heb wel mijn sjaal aangedaan en heb daarna mijn auto gewassen", lacht Verheye. "Laat dit een beleefde oproep zijn om verstandig te zijn. Misschien moet Club een applausmoment om 19u organiseren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou een titel voor Club Brugge terecht zijn?

Ja
82%
Nee
18%
(429 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws