UEFA niet blij met beslissing Belgische Pro League: 'Dit was niet de bedoeling'

UEFA niet blij met beslissing Belgische Pro League: 'Dit was niet de bedoeling'

02-04-2020 19:08 Laatste update: 19:15
102

De UEFA is niet blij met de beslissing van de Pro League om de Jupiler Pro League per direct stil te zetten. Dat werd donderdagmiddag verrassend besloten, tot onvrede van de Europese voetbalbond.

De Belgische bond leek eerst door te willen spelen, maar zette donderdag een streep door de rest van het seizoen. Daardoor is Club Brugge (meer dan waarschijnlijk) kampioen geworden. De UEFA hoopte juist dat er gewoon door zou worden gespeeld en staat niet achter de beslissing van de bond.

“Het was net de bedoeling de competities zo veel mogelijk te harmoniseren en toch tot 30 juni verder te voetballen", zo wordt de UEFA geciteerd door Het Nieuwsblad. "Hoe moet dat nu met transfers en aflopende contracten als de competities niet meer op elkaar zijn afgestemd?"

De UEFA rekent erop dat de Engelse, Franse, Spaanse en Italiaanse competities gewoon worden hervat in juli, meldt Het Nieuwsblad. Om dat doel te bereiken, had de UEFA recent een erg belangrijke beslissing genomen, door de deadline voor het beëindigen van nationale competities te verschuiven naar begin augustus.