Charleroi kritisch over competitie-einde: Wij doen tegenovergestelde van de rest

Charleroi kritisch over competitie-einde: "Wij doen tegenovergestelde van de rest"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 18:52do 02-04-2020 om 18:52

Net als alle andere profclubs uit het Belgische voetbal nam ook Sporting Charleroi akte van de beslissing van de Pro League om de competitie per direct af te ronden. De Carolo's begrijpen die ingreep wel, al heeft algemeen directeur Pierre-Yves Hendrickx toch ook enkele vragen.

"Deze beslissing is die van het gezonde verstand, gezien de grote gezondheidscrisis die we doormaken. We moeten dit in perspectief kunnen zien. Wij verliezen geld, maar we gaan het niet over opbrengsten hebben terwijl er mensenlevens op het spel staan. We pakke het kampioenschap bij de profs aan zoals bij de amateurs, dat is pure logica", verwijst Hendrickx bij RTBF naar de eerdere beslissing om ook het amateurvoetbal te staken.

Voor Charleroi is de huidige ontwikkeling wel zuur. De Henegouwers stonden op een historische derde plek in de stand. "Uiteraard is het altijd triest om een kampioenschap vroegtijdig te moeten staken, Sporting Charleroi had voor de tweede plaats kunnen spelen ... maar we hadden ook kunnen zakken naar de vierde plaats of gewoonweg derde kunnen blijven in de Play-Offs", nuanceert Hendrickx.

Toch heeft hij ook een kritische noot in petto voor de Pro League. "Nu zijn we misschien een beetje snel gegaan", klinkt het. "De UEFA had net de data om het seizoen te beëindigen verlengd tot 3 augustus, opdat de kampioenschappen 'gewoon' konden afgerond worden. En wij, in België, haasten ons om het tegenovergestelde te doen van de rest van de wereld! Daar stel ik met toch vragen bij ...", besluit de Charleroi-directeur kritisch.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws