Alles hangt af van Leuven-Beerschot: 'Zo dreigt Waasland-Beveren uit 1A te vallen'

Alles hangt af van Leuven-Beerschot: 'Zo dreigt Waasland-Beveren uit 1A te vallen'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 18:17do 02-04-2020 om 18:17

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 18:35do 02-04-2020 om 18:35

De Pro League besliste donderdag de competitie niet meer te hervatten. Indirect betekent dat dat de stand na speeldag 29 ook meteen de eindrangschikking wordt. Zo mag Club Brugge zich meer dan waarschijnlijk kampioen noemen, maar hoe zit het met rode lantaarn Waasland-Beveren?

Een werkgroep met enkele prominente figuren uit het Belgische voetbal zal de komende dagen bespreken wat de gevolgen van het stopzetten van de competitie zullen zijn. Het gaat dan over de toekenning van de titel aan Club Brugge, de tickets voor het Europese voetbal en natuurlijk ook de degradatiestrijd.

Als één club deze middag een luidkeelse zucht van opluchting geslaakt zal hebben, is het KV Oostende wel. De kustjongens stonden voorlaatste, met amper twee punten voor Waasland-Beveren. Nu de competitie niet verder gespeeld wordt, kan KVO echter niet meer degraderen.

Twee scenario's
Voor Waasland-Beveren is degradatie wél nog steeds een optie. Volgens Het Laatste Nieuws hangt alles af van wat de werkgroep beslist over het promotieduel tussen Oud-Heverlee Leuven en K. Beerschot V.A. Het ziet ernaar uit dat die wedstrijd er niet zal komen, maar de bewuste werkgroep zal daar nu definitief een knoop in doorhakken, in samenspraak met de autoriteiten.

Daardoor liggen er nog twee scenario's op tafel. Als Leuven-Beerschot niet meer gespeeld wordt, zijn we op weg naar een Eerste Klasse A met achttien ploegen. Waasland-Beveren blijft dan aan boord én Leuven en Beerschot komen erbij. Vindt de terugwedstrijd tussen OHL en de Ratten tóch nog plaats, moet Waasland-Beveren hoogstwaarschijnlijk degraderen, op basis van het huidige (eind)klassement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waar hoop jij op?

Waasland-Beveren blijft in 1A, OHL en Beerschot in 1B
14%
Waasland-Beveren, OHL en Beerschot komen in 1A
53%
Waasland-Beveren zakt, OHL blijft in 1B, Beerschot stijgt
12%
Waasland-Beveren zakt, OHL stijgt, Beerschot blijft in 1B
21%
(258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws